Pastrimi i sistemit të karburantit dhe të thithjes me JetClean Tronic II

Fitoni para me pajisjen tonë të pastrimit të sistemit të karburantit dhe thithjes JetClean Tronic II dhe konceptet tona të lidhura.

Çdo proces djegieje lë pas mbetje në motor që ndotin komponentë shumë të ndjeshëm si grykat e injektimit, injektorët dhe valvulat, një problem që përkeqësohet më tej nga udhëtimet kryesisht në distanca të shkurtra, ndalesat e shpeshta, cilësia e dobët e karburantit ose shpejtësia e ulët.

Edhe me ndërprerjen e paralajmëruar të prodhimit të motorëve me djegie në Gjermani nga viti 2035, motorët me djegie do të vazhdojnë të jenë në rrugët gjermane për një kohë të gjatë dhe do të varen nga shërbime të tilla si pastrimi i sistemit të motorit. Për këtë arsye, pastrimi i sistemit të karburantit dhe thithjes vazhdon të jetë pjesë e punës së përditshme të shumë prej serviseve tona partnere dhe është gjithashtu një burim i besueshëm të ardhurash në terma afatgjatë.

Ju gjithashtu mund t'u ofroni klientëve tuaj pastrimin e sistemit të karburantit dhe thithjes. Kërkoni ofertën tuaj individuale tani ose merrni këshilla personale. 

Kërkesë preventivi Gjeni një person kontakti

Përparësitë tuaja si partner

 • Ju do të merrni pajisje profesionale duke përfshirë JetClean Tronic II pa pagesë nëpërmjet një marrëveshjeje qiraje.
 • Ju do të merrni trajnim falas në terren me pajisje profesionale nga ekspertët tanë.
 • Ju merrni këshillim marketingu falas në media sociale dhe për fushatën në internet. 
 • Ju do të merrni reklama në natyrë dhe mbështetje promovuese falas.
 • Ju keni qasje falas në dokumentet aktuale të punës dhe informacionin e produktit.
 • Ju na fitoni si një partner profesionist me një gamë unike të plotë të kimikateve të automobilave (lubrifikantë, aditivë, yndyrna, produkte shërbimi, etj.) duke përfshirë pajisje (p.sh. dollapë vaji) dhe koncepte (p.sh. asgjësimi, siguria në punë) si dhe produkte të specializuara për pastrimi e sistemit të karburantit dhe të thithjes.
 • Ju përjetoni mbështetje dhe partneritet të vazhdueshëm në nivel të barabartë.

Pastrues i sistemeve të karburantit dhe thithjes JetClean Tronic II

Si partner i LIQUI MOLY, është falas për ju: pajisje profesionale për pastrim të lehtë dhe praktik të sistemit të karburantit dhe të thithjes.

Sistemi i ndotur i karburantit

Injektimi i karburantit direkt në hapësirën e djegies është një metodë e zakonshme për të reduktuar emetimet e ndotësve dhe për të rritur efikasitetin e motorëve modern me djegie. Injektimi i drejtpërdrejtë kërkon që injektori përkatës (benzinë ose naftë) të ketë akses në hapësirën e djegies.

Si rezultat, koka e ndjeshme e grykës është vazhdimisht në kontakt me gazrat e shkarkimit (përfshirë blozën). Në varësi të stilit të drejtimit dhe cilësisë së karburantit, depozitat mund të formohen shpejt në vrimat e daljes së karburantit në kokën e grykës. Si rezultat, karburanti i injektuar nuk është më në gjendje të përzihet në mënyrë optimale me ajrin, gjë që çon në një rritje të konsumit të karburantit dhe një rritje pasuese të emetimeve ndotëse. Kjo çon në një sasi të shtuar të mbetjeve të djegies, të tilla si bloza, të cilat bllokojnë më tej vrimat e holla të daljes. Kjo çon në djegie edhe më të keqe, madje duke bllokuar injektorin ose duke shkaktuar dështimin e sistemit, gjë që mund të rezultojë në riparime të kushtueshme.

Sistemi i ndotur i thithjes

Një problem tjetër me motorët me benzinë ​​dhe naftë me injeksion të drejtpërdrejtë është mungesa e pastërtisë në zonën e thithjes. Kjo kontaminohet nga njëra anë nga gazrat e shkarkimit që rrjedhin mbrapa gjatë mbivendosjes së valvulave ose ventilimit të karterit (depozitimet në valvulat e marrjes) dhe nga ana tjetër nga sistemi i riqarkullimit të gazit të shkarkimit.

Kjo lidhje midis shkarkimit dhe kanalit të thithjes ndonjëherë shkakton depozitime të mëdha në anën e thithjes së motorit. Problemet që rezultojnë janë të ndryshme: nga një zonë e thithjes plotësisht e kontaminuar te një valvul riciklimi e dëmtuar e gazit të shkarkimit, te mbyllja e dobët e valvulave të thithjes dhe humbja e kompresimit që rezulton. 

Me JetClean Tronic II ju mund të zgjidhni problemet e tilla si papastërtitë shpejt dhe me besueshmëri. Me lavazhin profesional, me dozë të lartë me aditivët tanë të lidhur Pro-Line, ju mund të pastroni tërësisht të gjithë sistemin e motorit. JetClean Tronic II është një zgjidhje 2-në-1 me të cilën sistemi i karburantit dhe i thithjes mund të pastrohet individualisht dhe në të njëjtën kohë, pa pasur nevojë t'i hiqni ato në një mënyrë komplekse dhe që kërkon shumë kohë. 

Gama e gjerë e automjeteve që mund të përdoren nga pothuajse të gjitha sistemet 2 dhe 4 takte e ofron një fushë të gjithanshme aplikimi në fushat e makinave, motoçikletave, furgonëve, varkave dhe automjeteve komerciale si kamionë ose makineri ndërtimi dhe bujqësore.

Avantazhet e JetClean Tronic II tonë

 • një pajisje për dy aplikime: pastrim i ndarë ose paralel i sistemit të karburantit dhe të thithjes
 • Cilësia e prodhuar në Gjermani: zhvilluar dhe prodhuar në Gjermani dhe testuar CE
 • Ftohja aktive e kutisë dhe lëngut si dhe sistemi i kontrollit me sinjal të vazhdueshëm zanor dhe dritë treguese (e kuqe) në temperatura mbi 50 °C për të shmangur formimin e flluskave të avullit 
 • Sistemi i kontrollit me ton paralajmërues të vazhdueshëm dhe llambë kontrolli (blu) kur niveli i mbushjes në rezervuarin e aditivëve është përafërsisht 250 ml për të parandaluar tharjen e motorit
 • Rregullatori i presionit në vend të valvulës bypass: pompa rregullon automatikisht presionin sapo automjeti të kërkojë më shumë ose më pak energji (presioni maksimal i funksionimit 6,5 bar) 
 • Presioni mund të lirohet pas pastrimit nëpërmjet rregullatorit të presionit, për siguri më të madhe.
 • Funksionimi nëpërmjet baterisë së motorit të automjetit (12 volt): Kjo do të thotë që pastrimi nuk është i lidhur me një vend të caktuar dhe nuk kërkohet më inspektimi vjetor i DGUV
 • pompë e fuqishme me një shpejtësi furnizimi deri në 120 l/h
 • rezervuar i veçantë për pastrimin e traktit të thithjes
 • përshtatje e lehtë me automjetin duke përdorur përshtatës të veçantë
 • i përshtatshëm edhe për automjete komerciale, makineri bujqësore, autobusë dhe motoçikleta
 • kompletet e përshtatësve nga modeli i mëparshëm mund të përdoren ende
 • udhëzime të hollësishme të funksionimit
 • Gjithashtu përfshihet në dorëzim: Filtri komercial i karburantit i disponueshëm nga shitësit e specializuar me një shkallë filtri 3-5 μm dhe një pllakë mbyllëse me vidë për të mbyllur filtrat e hequr të karburantit, benzinë ose naftë