Pastrimi sistemit të ajrit të kondicionuar

Erë myku nga ajri i kondicionuar? Ne do t'ju tregojmë se si të hiqni në mënyrë profesionale bakteret dhe mykun e dëmshëm.

Nëse ka një erë të pakëndshme që vjen nga sistemi i ajrit të kondicionuar, ky është një tregues i një infektimi me baktere, mikrobe, polen ose myk. Kjo jo vetëm që erëzon, por mund të shkaktojë edhe alergji.

Vetëm dezinfektimi i pastër mund të ndihmojë kundër këtij infektimi. Avulluesi është veçanërisht i prekur. Lagështia e kondensimit atje krijon një klimë të këndshme për bakteret dhe mykun, të cilat shumohen shpejt atje dhe më pas fryhen në brendësi të makinës nëpërmjet ventilatorit.

Prandaj, sistemi i ajrit të kondicionuar duhet të dezinfektohet të paktën një herë në vit, në mënyrë ideale në pranverë, përpara se të fillojë sezoni i lartë i ajrit të kondicionuar. Madje do të ishte optimale të pastroni çdo gjashtë muaj, pra në pranverë dhe në vjeshtë.

Udhëzime për pastrimin e sistemit të ajrit të kondicionuar

Determine vehicle brand and model

Pastrim pa pajisje shtesë

Pastruesi i sistemit të ajrit të kondicionuar përmban një sondë të gjatë me të cilën mund të spërkatni surfaktantët shumë efektivë drejtpërdrejt në ajër të pastër. Në këtë mënyrë përbërësit aktivë pastrojnë jo vetëm tubat, por edhe avulluesin e sistemit të kondicionimit. Një film mbrojtës në avullues parandalon formimin e baktereve, kërpudhave dhe mikrobeve dhe siguron ajër të pastër dhe të freskët me efekt afatgjatë.

Ajo që është veçanërisht praktike konsiston në lehtësinë e përdorimit pa ndonjë pajisje shtesë dhe pa çmontim të komplikuar. Vetëm filtri i pluhurit dhe polenit duhet të hiqet. Megjithatë, me udhëzimet që ofrojmë, edhe ky nuk është problem. Prandaj, pastruesi mund të përdoret edhe nga përdoruesit fundorë me përvojë.

Pastrim profesional

Kompleti ynë për pastrimin e sistemit të ajrit të kondicionuar është krijuar posaçërisht për punishte. Ai përmban një pistoletë të zhvilluar posaçërisht, që është e pajisur me një sondë spërkatëse të projektuar posaçërisht. Kjo sondë e gjatë dhe fleksibël lejon të trajtohet e gjithë sipërfaqja e avulluesit.

Pastruesi spërkatet me ajër të kompresuar nëpërmjet një gypi 360° në krahëzat e avulluesit, i cili e pastron atë në mënyrë të besueshme. Avulluesi jo vetëm që aromatizohet, por edhe shpëlahet tërësisht midis krahëzave dhe lirohet nga të gjitha depozitat. Me pajisjen e pastrimit të ajrit të kondicionuar për punëtori ju mund të hiqni të gjitha bakteret dhe mykët në mënyrë të sigurt dhe profesionale.

Prandaj këshillohet që të kryeni mirëmbajtjen e sistemit të kondicionimit në një punishte të specializuar të LIQUI MOLY

Sigurisht, ka edhe pastrues të ajrit të kondicionuar që mund t'i aplikoni vetë. Por dallimi me punën e profesionistëve të punishtes është i madh. Ndryshe nga zgjidhja-DIY, ky shërbim jo vetëm që siguron një erë të këndshme, por është edhe shumë më i plotë për shkak të pastrimit profesional të avulluesit.

Prandaj, kushdo që zgjedh një shërbim asistence kondicioneri LIQUI MOLY në punishte, është duke zgjedhur qartë zgjidhjen më efektive dhe më të qëndrueshme, edhe në krahasim me prodhuesit e tjerë që ofrojnë pastrim me ultratinguj ose me shkumë, të cilat vrasin mikrobet, por nuk i eliminojnë ato nga avulluesi. Megjithatë, nëse bakteret e vrarë mbeten në avullues, ato ofrojnë një burim ushqimi të mirëpritur për infektim, ndaj sipas mendimit tonë, kjo nuk është një zgjidhje e mirëfilltë pastrimi.

Një sugjerim i vogël: Nëse pastrimi kombinohet me inspektimin periodik, për shembull, gjatë të cilit filtri i polenit zëvendësohet gjithsesi, pastrimi i sistemit të ajrit të kondicionuar praktikisht nuk kërkon punë shtesë.

Gjeni një punëtori pranë jush