Përgatitur mirë për sezonin e ri të motoçiklizmit

#Moto­çik­letë

Fillimi i pranverës do të thotë fillimi i sezonit: Me gamën LIQUI MOLY për motoçikletat, ju keni në dispozicion mjetet e duhura për të filluar me të vërtetë °përsëri siç duhet.

Ditët ngadalë zgjaten, temperaturat rriten dhe ju ndjeni një ndjesi shpimi gjilpërash në dorë nga gazi. Pritja për sezonin e dy rrotave po rritet. Ka ardhur koha për të nxjerrë biçikletën nga letargjia për të inauguruar sezonin e ri. Megjithatë, është thelbësore të testoni teknologjinë përpara udhëtimit tuaj të parë. Me produktet tona të motoçikletave, ne ju tregojmë se si ta filloni sezonin në mënyrën e përsosur.

Përsosshmërisht funksionale falë asistencës optimale

Pastroni sistemin e motorit dhe ndryshoni vajin

Sezoni i fundit dëmton vajin e motorit të motoçikletës suaj. Depozita të tilla si hiri dhe ° bloza dhe mbetjet e djegies së karburantit që janë grumbulluar në vajin e motorit gjatë sezonit të kaluar, duke e ndotur atë, rrezikojnë funksionalitetin e tij në sezonin e ri. 

Kjo e bën edhe më të rëndësishme ndryshimin e vajit përpara udhëtimit tuaj të parë. Për të eliminuar sa më shumë ndotje të jetë e mundur nga sistemi i motorit,Motorbike Engine Flush ynë duhet t'i shtohet vajit të vjetër përpara se të zbrazet. Kështu hiqen të gjitha depozitat e mbeturinave në mënyrë të sigurt nga sistemi i motorit me vajin e përdorur. Aditivi i vajit të motorit mund të shtohet në vajin e freskët të motorit. Ai përmirëson vetitë lubrifikuese, zvogëlon konsumin e vajit dhe karburantit dhe kështu siguron funksionimin optimal të motorit.

Një këshillë e vogël për sezonin e ardhshëm: Rezervoni një takim herët në një nga serviset tona të shërbimit në zonën tuaj për të rregulluar ndryshimin e vajit para fillimit të sezonit. Mund të gjeni lehtësisht vajin e duhur të motorit për motoçikletën tuaj duke përdorur udhëzuesin tonë të vajit.

Gjeni servisTabela e vajit 

Kontrolloni sistemin e frenimit dhe lëngun e frenave

Për një udhëtim të parë të sigurt, është gjithashtu thelbësore të kontrolloni funksionalitetin e sistemit të frenimit. Në fund të fundit, frenat duhet të jenë sa më të forta dhe të fuqishme. Kontrolloni jastëkët dhe disqet për t'u siguruar që të dy komponentët të mos bien nën kufirin e konsumit. Duhet të kontrollohet gjithashtu niveli i lëngut të frenave. Nëse niveli i lëngut është shumë i ulët, duhet të mbushni menjëherë një lëng të përshtatshëm frenash me specifikimet e specifikuara. Për të zbuluar se cili lëng i frenave është më i përshtatshëm për motoçikletën tuaj, konsultohuni me me udhëzuesin tonë të vajit

Pastroni dhe lubrifikoni zinxhirin

Si pjesë e procesit të dimërimit duhet të kontrollohet dhe pastrohet edhe zinxhiri. Papastërtia dhe depozitat ndërmjet hallkave të zinxhirit mbulohen shumë gjatë dimrit. Grimcat e përmbajtura të rërës dhe papastërtisë lirohen nga unazat O. Kjo çon në një rritje të fërkimit midis komponentëve individualë dhe konsum më të madh. Pastruesi ynë i zinxhirit dhe frenave të motoçikletaveofron një rregullim të shpejtë.. Mbushjet dhe llojet e tjera të papastërtive hiqen pa mbetje pas spërkatjes. Për të siguruar lubrifikimin optimal dhe mbrojtje të mirë nga spërkatja gjatë drejtimit duhet të aplikohen Spërkatësi i zinixhirit të motoçikletës ose Spërkatësi i Zinxhirt të Motoçikletave për gara .

Shkëlqim rrezatues falë pastrimit optimal

Heq njollat e ndryshkut

Gjatë periudhave të gjata të motit të ftohtë në garazh, nuk është e pazakontë që ngrica ose lagështia të shkaktojnë njolla të vogla ndryshku në komponentë të ndjeshëm. Kjo ndikon në mirëmbajtjen afatgjatë të motoçikletës dhe e zhvlerëson atë vizualisht. Me Multispërkatësin tonë shpërndahen depozitat e ndryshkut dhe ruhen pjesët ngjitur prej gome.

Pastrimi i karrocerisë

Me pluhur? Pluhuri i grumbulluar dhe papastërtitë e tjera mund të hiqen shpejt dhe me besueshmëri me Pastruesin e Motoçikletave. Falë aplikimit të shpejtë dhe të lehtë, motoçikleta mund të pastrohet edhe pak para udhëtimit të parë pa shumë mundim.

Mbrojtje afatgjatë e bojës

Me  Motorbike Detailer ju mund t'i jepni prekjen e fundit motoçikletës tuaj përpara udhëtimit të parë. Ai jo vetëm që heq të gjitha mbetjet e tjera kokëfortë, por gjithashtu mbyll sipërfaqen në një hap. Mbron bojën e motoçikletës tuaj nga agresionet mjedisore si shiu, katrani, papastërtitë dhe insektet për javë të tëra.

Tani asgjë nuk pengon garën e parë, edhe në mot të përzier pranveror.

Pajisjet e motoçikletave të mbrojtura falë kujdesit optimal

Pamje e pastër pa mjegull

Për të përballuar sa më mirë ditën e parë të bukur të sezonit, edhe pajisjet e motoçikletës suaj kanë nevojë për vëmendje. Vizioni i qartë është një pjesë thelbësore e sigurisë suaj. Me pastruesin tonë të vizorit të motoçikletës , ju mund të kujdeseni dhe të pastroni helmetat, vizorët dhe syzet mbrojtëse. Largon papastërtitë, insektet, vajin dhe depozitat e silikonit. Këshillohet që pas çdo udhëtimi të pastroni maskën ose syzet mbrojtëse në mënyrë që mbetjet e insekteve ose papastërtive të mos vendosen përgjithmonë në fushën e shikimit. Pastruesi i vizorit siguron gjithashtu anti-mjegull aktive për të gjitha sipërfaqet e zakonshme prej xhami dhe plastike me një efekt afatgjatë.

Pastrim antibakterial i brendësisë së helmetës

Pastrim i brendësisë së helmetës së motoçikletës për të luftuar papastërtitë dhe bakteret brenda kaskës, plotëson zgjidhjen e plotë për një pastrim të butë dhe të thellë të kaskës. Eliminon erën e keqe të shkaktuar nga bakteret dhe kërpudhat në vetëm 10 minuta. Kjo e bën atë të përsosur për freskimin e kaskës suaj pas një pushimi të gjatë sezonal, gjatë së cilës kaska juaj e ruajtur ndoshta ka marrë vetëm pak ajër të pastër. Duke formuar në mënyrë aktive një film mbrojtës, ai gjithashtu parandalon rindotjen e shpejtë.

Mbrojtje afatgjatë për veshje lëkure

Mos harroni të kujdeseni për veshjet tuaja prej lëkure. Përdorni Kujdesi për kostumin tuaj të lëkurës me motor të cilësisë së lartë për mbrojtje nga papastërtitë dhe konsumimi në sezonin e ri dhe në këtë mënyrë për të ruajtur pamjen dhe ndjesinë e tyre. Emulsioni i kujdesit i bërë nga substanca të cilësisë së lartë i jep sipërfaqeve të lëkurës një shtresë mbrojtëse të mëndafshtë, me shkëlqim, me një efekt imprenjues, parandalon zbehjen e parakohshme dhe zgjat jetëgjatësinë e lëkurës. Përveç kësaj, zbut sipërfaqet e lëkurës pak të konsumuara dhe i bën ato më të buta.

Mirëmbajtja e shpejtë dhe e lehtë e motorit: Udhëzues për aditivët për motoçiklistët

Nga cilindrat te kandelat, ne do t'ju tregojmë se si të zgjasni jetën e motoçikletës tuaj shpejt, ekonomikisht dhe lehtë, duke optimizuar performancën e saj. A jeni gati për të ndezur motorin tuaj me LIQUI MOLY?

Lexo më shumë