• 17/04/2024

Disavantazhi Super E 10 - Avantazhi aditivi E 10

#Automobil

Aditivi LIQUI MOLY trajton problemet që lidhen me rritjen e përmbajtjes bio të variantit më të lirë të benzinës

Opinionet ndryshojnë nëse karburanti E10 është i qëndrueshëm apo jo. Është padyshim më tërheqës se benzina E5 për nga çmimi, por ka edhe veti të tjera. Aditivi E 10 nga LIQUI MOLY mund të ndihmojë në këtë rast.

Benzina që ka qenë e disponueshme në pompa që nga viti 2011 nuk është pozicionuar tamam. Nga këndvështrimi i shoferëve, avantazhi i kostos nuk e tejkalon skepticizmin ndaj biokarburanteve. Karburanti E 10 ka një potencial më të lartë korrozioni sesa varianti E 5. Aditivi E 10 nga LIQUI MOLY kompenson këtë dhe një problem tjetër që lidhet me Super E 10: Në rastin e udhëtimeve të shkurtra të shpeshta ose injektorëve të pista, etanoli mund të grumbullohet në vajin e motorit në një masë edhe më të madhe sesa në benzinën konvencionale. Kjo çon në lubrifikimin e dobët të vajit. Dhe kjo mund të dëmtojë motorin në afat të gjatë.

Edhe procesi i djegies nuk përjashtohet: Depozitat në sistemin e karburantit, për shembull në injektorë, nuk mund të shmangen as me E10. Produkti LIQUI MOLY largon depozitat dhe parandalon grumbullimin e të rejave. Mbrojtja shumë efektive nga korrozioni siguron mbrojtje afatgjatë të komponentëve të çelikut.

Aditivi modern i karburantit pa hi përmirëson djegien dhe funksionimin e qetë dhe ka një efekt pozitiv në përshpejtimin me ngarkesë të pjesshme. Shtesa E 10 nuk përmban komponime organometrike dhe mund të përdoret si në motorët me 2 dhe 4 goditje.

E10 Additive

  • nuk përmban përbërje organo-metalike
  • mbrojtje e shkëlqyer ndaj gërryerjes
  • testuar për katalizator
  • pastron sistemin e karburantit
  • përmirëson përshpejtimin
Sina Ataei
Head of Corporate Communications
Telefon:
+497311420178
Email:
sina.​ataei@​liqui-​moly.de