• 7min

Siguria funksionale e automjetit tuaj elektrik

#E-Mobilitet

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një automjet hibrid, hibrid plug-in, Range Extender ose thjesht elektrik: ​ Lëngjet e duhura të funksionimit janë thelbësore për besueshmërinë tekniko-funksionale. Ne do t'ju tregojmë se çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje dhe do t'ju ofrojmë zgjidhje për lëvizshmërinë e së nesërmes.

Sistemi i besueshëm i frenimit

Sistemi i frenimit të automjeteve hibride dhe elektrike duhet të përballojë ngarkesa dukshëm më të mëdha se motorët me djegie konvencionale.

Nga njëra anë, motori elektrik vepron edhe si frenues, i cili gjeneron energji për baterinë e makinës, që do të thotë se sistemi mekanik i frenimit përdoret më rrallë. Ky proces quhet "rimëkëmbje". Përdorimi më pak i shpeshtë i frenave çon në shenja të forta korrozioni në disqet dhe jastëkët e frenave, duke ndikuar negativisht në sigurinë dhe funksionalitetin e sistemit të frenimit. Për këtë arsye, është e nevojshme që sistemi i frenimit të kontrollohet rregullisht për dëmtime dhe besueshmëri funksionale si pjesë e mirëmbajtjes së frenave. Mbrojtja e mirë ndaj korrozionit është thelbësore, veçanërisht për automjetet elektrike.

Mësoni më shumë rreth shërbimit të frenave

Nga ana tjetër, diferenca në peshë midis automjeteve hibride dhe elektrike dhe motorëve me djegie konvencionale është një faktor vendimtar. Për shkak të baterisë së nevojshme për ngarje, kabllo elektrike shton një peshë të konsiderueshme. Performanca dukshëm më e lartë e përshpejtimit vendos kërkesa të rënda për frenat. Në rast emergjence, ata duhet të mbajnë një peshë të rëndë për të ndaluar me siguri në nxehtësinë ekstreme.

Për të përmbushur këto kërkesa, ne kemi zhvilluar një lëng frenash të përshtatur posaçërisht për nevojat e automjeteve me energji elektrike. Lëngu i frenave DOT 5.1 EV° ka një pikë vlimi të lartë të thatë dhe të lagësht për të siguruar sjellje optimale të frenimit gjatë përshpejtimit të shpejtë, shpejtësive të larta dhe ngarkesave të rënda.

 • stabilitet i lartë termik
 • sjellje e mirë në temperaturën e viskozitetit
 • përçueshmëri e ulët elektrike
 • përputhshmëri e shkëlqyer me elastomerët
 • sjellje e shkëlqyer në temperaturë të ulët
 • Pika e vlimit jashtëzakonisht e lartë e lagësht dhe e thatë
 • mbrojtje e shkëlqyer kundër formimit të flluskave të avullit
 • garanton lubrifikimin e lartë të të gjithë komponentëve lëvizës të qarkut hidraulik të frenave

Kuti ingranazhi e sigurt ndaj dështimit

Automjetet me komponentë me lëvizje elektrike ende nuk mund të bëjnë pa vajra transmisioni. Megjithatë, edhe në këtë rast, lubrifikuesi duhet të plotësojë kërkesa të veçanta. Transmetimi i një automjeti elektrik funksionon kryesisht pa ndërrimin e marsheve dhe është me një ose dy shpejtësi. Për shkak të temperaturave shumë të larta që mund të ndodhin gjatë drejtimit, vaji i transmisionit i nënshtrohet stresit të fortë fizik dhe termik. Prandaj, rezistenca jashtëzakonisht e lartë ndaj nxehtësisë dhe qëndrueshmëria e oksidimit të vajit të transmisionit janë thelbësore për të siguruar funksionimin afatgjatë të transmisionit pa dëmtime.

Vaji i marsheve Top Tec Gear EV 520 i gjeneratës së re, me viskozitet të ulët, me performancë të lartë, i bazuar në teknologjinë sintetike, është pasuruar me komponentë modernë aditivë me performancë të lartë. Kjo siguron qëndrueshmëri të shkëlqyer të vjetërsimit dhe oksidimit, me mbrojtje optimale nga korrozioni në të gjitha kushtet e funksionimit. Ka një indeks shumë të lartë të viskozitetit dhe lejon intervale të gjata ndërrimi. Kjo garanton një jetë të gjatë të vajit të transmisionit dhe siguron gjendjen perfekte të automjetit tuaj për një kohë të gjatë.

 • parandalon formimin e shkumës
 • veti shumë të mira në temperaturë të ulët
 • rezistencë e lartë ndaj vjetërsimit
 • mbrojtje e lartë ndaj konsumit
 • qëndrueshmëri e shkëlqyer oksidimi
 • sjellje e mirë në temperaturën e viskozitetit
 • mbrojtje e shkëlqyer nga korrozioni

Efikasitet optimal i energjisë së baterisë

Për të përfituar nga performanca e lartë e automjeteve hibride dhe elektrike, është e nevojshme të sigurohet që komponentët e ndjeshëm ndaj temperaturës, si motori elektrik dhe elektronika e energjisë, të kenë një temperaturë të caktuar funksionimi. Me baterinë litium-jon të instaluar, kjo vlerë është midis 15°C dhe 40°C. Për funksionimin optimal të baterisë, diapazoni shumë i ngushtë i temperaturës duhet të garantohet si në kushte të jashtme të nxehta ashtu edhe në të ftohta.

Për të ruajtur një interval konstant të temperaturës në segmentin e baterisë, kërkohet një ftohës i veçantë i baterisë. °Ftohësi ynë i baterisë EV 200° është përshtatur posaçërisht ndaj luhatjeve në kushtet e jashtme dhe i plotëson plotësisht këto kërkesa.

Formula e zhvilluar posaçërisht siguron që nxehtësia e krijuar të shpërndahet në mënyrë të besueshme dhe që bateria të mos kalojë 60 °C në verë. Në dimër, siguron që bateria të mos ftohet kurrë përtej 15°C të kërkuar. Përveç sigurimit të një diapazoni optimal të temperaturës, ai parandalon formimin e hidrogjenit në sistemin e ftohjes. Kjo parandalon korrozionin dhe ftohësi mbetet i qëndrueshëm për periudha të gjata kohore.

 • E përputhshme me elastomerët e instaluar në sistemin e ftohjes
 • përçueshmëri e ulët gjatë gjithë periudhës së funksionimit
 • me kompensim fluksi
 • siguron heqjen efektive të nxehtësisë së krijuar
 • stabilitet i shkëlqyer afatgjatë
 • mbrojtje e shkëlqyer nga korrozioni

Sistemi i karburantit të pastër për automjetet hibride

Automjetet moderne hibride karakterizohen nga konsumi jashtëzakonisht i ulët i karburantit. Kjo për faktin se motori me djegie të një automjeti hibrid përdoret vetëm kur është e nevojshme dhe në një rol mbështetës. Në këtë mënyrë karburanti qëndron në rezervuar për një kohë relativisht të gjatë.

Ajo që duket pozitive në shikim të parë, megjithatë, mbart edhe rreziqe në shikim të dytë. Kjo për shkak se konsumi shumë i ulët çon në mënyrë të pashmangshme në vjetërsimin e benzinës në rezervuar. Kjo prodhon acide gërryese që nxisin konsumimin e të gjithë sistemit të karburantit. Një tjetër efekt negativ është formimi i polimereve. Këto depozita viskoze dhe rrëshire nuk treten në karburant dhe mund të bllokojnë pompat, tubat ose grykat e injektimit.

Ne kemi zhvilluar Aditivin Hybrid për të mbrojtur sistemin e karburantit të makinës suaj hibride në afat të gjatë. Falë formulës së përshtatur posaçërisht me teknologjinë e motorit të një automjeti hibrid, ai pastron, mbron dhe mirëmban të gjithë sistemin e karburantit. Falë funksionit të qstabilizimit të vjetërsimit, produkti siguron që karburanti të mbetet pa depozitime dhe sistemi pa korrozion edhe pas një periudhe të gjatë përdorimi. Për më tepër, çdo depozitim ose gërryerje që tashmë është krijuar hiqet dhe i gjithë sistemi, duke përfshirë grykat e injektimit, pastrohet.

 • parandalon formimin e mbeturinave të depozituara
 • stabilizon karburantin gjatë periudhave më të gjata të përdorimit
 • pastron sistemin e injektimit dhe dhomën e djegies
 • redukton emetimet ndotëse
 • redukton emetimet e CO2
 • stabilitet optimal ndaj vjetërsimit
 • kursimi i karburantit
 • mbrojtje e mirë nga korrozioni
 • I përshtatshëm për motorët me kolektor të marrjes dhe me injeksion të drejtpërdrejtë

Kujdesi i automjetit për mirëmbajtjen

Kujdesi vizual i kabllit tuaj elektrik gjithashtu nuk duhet të neglizhohet. Për të ruajtur vlerën afatgjatë, ne ofrojmë produkte speciale për të gjitha sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të automjetit.

Në gamën e trajtimit për kujdesin