• 11/06/2024
  • 2min

Ndihmë e shpejtë kundër vjetërsimit të benzinës në automjetet hibride

#E-Mobilitet

Nëse drejtoni një makinë hibride kryesisht elektrike, rrezikoni që karburanti në rezervuar të prishet. Aditi ynë hibrid e mban karburantin të freskët në rezervuarin tuaj.

[###TRANSLATE_PREFIX###]
[###TRANSLATE_PREFIX###]

Makinat hibride kombinojnë dy sisteme të ndryshme lëvizëse. Kjo është praktike për shumë njerëz. Sepse mund të drejtohet si elektrikisht ashtu edhe me motorin klasik me djegie.

Megjithatë, bëhet problematike kur motori elektrik përdoret pothuajse ekskluzivisht. Në këtë rast, shoferi nuk ka më nevojë të mbushë karburant aq shpesh. Kjo do të thotë që benzina qëndron më gjatë në rezervuar dhe vjetërohet. Ky është një problem sepse oksigjeni rrjedh në rezervuarin e automjetit. Oksidimi mund të çojë në formimin e acideve gërryese. Nga ana tjetër, formohen polimere. Këto janë komponime me zinxhir të gjatë që nuk janë më të tretshëm në karburant. Më pas ato mund të bllokojnë grykat, linjat ose pompat e injektimit.   

Shkurtimisht: Nëse benzina në rezervuar nuk përdoret kurrë ose përdoret rrallë, ajo do të prishet Për të parandaluar që kjo të ndodhë, mund të merren masa paraprakisht. Me aditivin tonë hibrid.

Aditiv hibrid Liqui Moly: Funksionaliteti

Aditivi hibrid stabilizon karburantin dhe e mbron atë nga oksidimi dhe vjetërsimi. Depozitat e rrëshirës në sistemin e karburantit hiqen nga molekulat e pastrimit. Si rezultat, aditivi hibrid ofron mbrojtje optimale ndaj korrozionit dhe e mban sistemin të pastër.

Si funksionon aditiv hibrid Liqui Moly

  • mbrojtje e mirë nga korrozioni
  • stabilitet optimal ndaj vjetërsimit
  • redukton emetimet e CO2
  • redukton emetimet ndotëse
  • parandalon formimin e mbeturinave të depozituara
  • kursimi i karburantit
  • I përshtatshëm për motorët me kolektor të marrjes dhe me injeksion të drejtpërdrejtë
  • pastron sistemin e injektimit dhe dhomën e djegies
  • stabilizon karburantin gjatë periudhave më të gjata të përdorimit

Përdorni si duhet aditivë hibridë

Aditivi hibrid është i lehtë për t'u përdorur. Hapni kapakun e rezervuarit, shtoni benzinë të freskët dhe keni mbaruar. Një kanaçe, pra 250 mililitra, mjafton për 75 litra benzinë.