Informacion i përgjithshëm për shtypin

Personi juaj i kontaktit dhe informacione të përgjithshme rreth kompanisë LIQUI MOLY për raportimin tuaj.

Kompania LIQUI MOLY

Me mbi 4000 artikuj dhe koncepte inovative të serviseve, ne jemi një nga furnizuesit e paktë të një game të plotë në mbarë botën.

Kompania gjermane, me seli në Ulm, është e specializuar në prodhimin dhe shpërndarjen në mbarë botën të kimikateve të automobilave, si lubrifikantë, aditivët dhe produktet e kujdesit, si dhe konceptet e servisit. Në tregun e saj vendas, kompania e mesme është votuar si marka më e mirë e vajrave vit pas viti.

Një shumëllojshmëri e plotë e produkteve dhe një botë e gjerë shërbimesh

Vajrat dhe aditivët e motorit janë dy shtyllat më të rëndësishme të LIQUI MOLY. Kompania shet gjithashtu vajra transmisioni, yndyrna, pasta, ngjitës dhe produkte të mirëmbajtjes dhe kujdesit të automjeteve. Me këtë gamë të gjerë, LIQUI MOLY shërben pothuajse të gjithë sektorët e automobilave. Për shembull, ekzistojnë linja të veçanta prodhimi për motoçikleta, makina klasike, automjete elektrike, biçikleta, vegla kopshti, varka, avionë të vegjël, sektori i kampeve, automjete komerciale, makineri ndërtimi dhe aplikime industriale.

Përveç diversitetit të produkteve të saj, kompania e lubrifikantëve u ofron partnerëve dhe klientëve të saj koncepte shërbimi, si dhe mjete dhe pajisje. Shërbimet e ofruara përfshijnë mbështetje personale të servisit nga mbi 100 përfaqësues shitjesh në Gjermani, një linjë telefonike shërbimi të aksesueshme ndërkombëtarisht në selinë e kompanisë në Ulm me ekspertë teknikë, kurse trajnimi, masa marketingu dhe ndihmë me detyrimet ligjore.

Cilësia më e lartë falë kërkimit dhe zhvillimit në Gjermani

Për të siguruar cilësinë e vazhdueshme të lartë të produkteve të saj, LIQUI MOLY prodhon vajrat dhe aditivët e saj ekskluzivisht në Gjermani. “Ne nuk duam të jemi më të lirët, por më të mirët”, thotë drejtori menaxhues Günter Hiermaier.

Ekipi LIQUI MOLY trajton çdo sfidë teknike në laboratorin e tij më të fundit të brendshëm, duke zhvilluar produkte të personalizuara dhe zgjidhje individuale për problemet. Për këtë arsye, LIQUI MOLY është sinonim për inovacione të tilla si produkte të veçanta organike të bazuara në lëndë të para të rinovueshme. Kompania luan një rol të rëndësishëm ndërkombëtarisht në fushën e zgjidhjes së problemeve në zhvillimin e vajrave moderne të motorit, për shembull me vajra që parandalojnë ndezjen paraprake me shpejtësi të ulët (LSPI) ose vajra që kursejnë karburant që reduktojnë konsumin e karburantit.

Në fabrikën e prodhimit të kompanisë në Ulm, më shumë se 18 milionë kanaçe me aditivë mbushen çdo vit dhe tendenca është në rritje. LIQUI MOLY prodhon afërsisht 90 000 ton lubrifikantë në vit, të disponueshëm në mbi 150 vende. Shumica e tyre janë produkte automobilistike. Të njëjtat standarde të cilësisë së lartë zbatohen për të gjitha produktet në mbarë botën.

Proceset e prodhimit miqësore me mjedisin dhe pajtueshmëria me specifikimet më të rrepta janë veçanërisht të rëndësishme për LIQUI MOLY.

Entuziazmi për sportin dhe vlerat e bazuara në traditë

LIQUI MOLY jo vetëm që ka aftësi teknike dhe profesionale, por është edhe sinonim i njerëzimit. Në fund të fundit, respekti për vlerat e korporatës dhe idetë, kreativiteti dhe përkushtimi i bashkë-sipërmarrësve përbëjnë bazën për rritje të vazhdueshme. Për ta siguruar këtë, kompania rregullisht krijon vende të reja pune dhe është vazhdimisht e përkushtuar ndaj Gjermanisë si një vend shitjeje.

LIQUI MOLY ka mbajtur tradicionalisht një marrëdhënie të ngushtë me motorsportin. Kompania aktualisht është e përfshirë në kampionatin botëror të motoçikletave MotoGP, ku të gjitha ekipet Moto2 dhe Moto3 përdorin vajin LIQUI MOLY. Kompania është gjithashtu një sponsor i disiplinës supreme të sporteve motorike, Formula 1. Përveç partneriteteve me ngjarje dhe ekipe të ndryshme të motorsportit, LIQUI MOLY është i përfshirë edhe ndërkombëtarisht dhe në nivel rajonal si sponsor i ngjarjeve dhe ekipeve të ndryshme sportive.

Origjina e kompanisë dhe origjina e emrit të kompanisë

E themeluar në vitin 1957, origjina e LIQUI MOLY daton prej dekadash. Produkti i parë ishte një aditiv vaji që përmban disulfid molibden (MoS2), një lubrifikant i fortë që mbronte motorin nga konsumimi. Sot, pas më shumë se 65 vitesh, ky aditiv vaji ende prodhohet. Edhe emri i kompanisë i referohet këtij aditiv: LIQUI sepse është një aditiv i lëngshëm dhe MOLY për disulfidin e molibdenit.

LIQUI MOLY në shifra

Drejtor menaxhues

Günter Hiermaier dhe Dr. Uli Weller

Vëllimi i shitjeve

917 milionë euro (më 31.12.2023)
 

Punonjësit

1104 (më 31.12.2023)
 

Vendet e prodhimit Ulm (selia qendrore) dhe Saarlouis
Gama e produkteve
 • Lubrifikantë të tillë si vajrat e motorit, vajrat e ingranazheve, vajrat hidraulikë, yndyrat dhe pastat
 • Aditivë për benzinë, naftë, vaj dhe ftohës
 • Produkte për mirëmbajtjen e makinave nga ana e jashtme dhe e brendshme
 • Ngjitës dhe vulosës
 • Produkte shërbimi dhe komplete riparimi 
 • Konceptet e shërbimit për industrinë, tregtinë dhe serviset
Filialet
 • LIQUI MOLY Australia Pty Ltd.
 • LIQUI MOLY Iberia Lda.
 • LM France SAS
 • LIQUI MOLY UK Ltd.
 • LIQUI MOLY South Africa Pty. Ltd.
 • LIQUI MOLY Italia S.r.l.
 • LIQUI MOLY USA Inc. 
 • LIQUI MOLY Austria GmbH
Disponueshmëria në mbarë botën Në dispozicion në rreth 150 vende.

Ansprechpartner

A keni informacionin apo imazhet më të fundit? Mos hezitoni të na kontaktoni, ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë.
Sina Ataei
Leiter Unternehmenskommunikation
Telefon:
+49 731 1420-178
Faks:
+49 731 1420-922
Email:
sina.​ataei@​liqui-​moly.de
Tobias Gerstlauer
Leiter Öffentlichkeitsarbeit D/A/CH
Telefon:
+49 731 1420-890
Faks:
+49 731 1420-82
Email:
tobias.​gerstlauer@​liqui-​moly.de

Kërkojmë mirëkuptimin tuaj se ne mund t'u përgjigjemi vetëm pyetjeve nga përfaqësuesit e mediave. Nëse nuk jeni përfaqësues i medias, personi juaj i kontaktit do t'ju ndihmojë me kënaqësi.