Mbrojtje afatgjatë për motorët e varkave

#Marine

Shumë pronarë varkash shpesh përballen me të njëjtin problem: Varka qëndron palëvizur për një kohë të gjatë. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, motorët me naftë mund të bëhen shpejt të shtrenjtë. Ne do t'ju tregojmë arsyet e kësaj situate dhe si mund ta rregulloni atë.

Problemi tipik i naftës në sektorin detar

Për shkak të përqindjes së konsiderueshme të bionaftës në karburantet moderne me naftë, lënia palëvizur e varkave ose ngarja e tyre rrallë është veçanërisht e rrezikshme. Me kalimin e kohës, përmbajtja organike mund të shkaktojë grumbullimin e mikroorganizmave në lëndë djegëse, d.m.th. bakteret, fermentet dhe kërpudhat përhapen në rezervuar dhe formojnë një lloj llumi. Kjo favorizohet kryesisht nga një përmbajtje e lartë e ujit në karburant, për shkak të lagështisë ose kondensimit në rezervuar. Rast i qartë i ndotjes me naftë.

Sidoqoftë, jo vetëm bakteret, por edhe mbetjet rrëshinore që formohen për shkak të një ndryshimi në përbërjen kimike të karburantit dizel gjatë vjetërsimit janë problematike. 

Pasojat: grykat dhe filtrat e bllokuar të naftës. Një filtër i bllokuar çon në një ulje të fuqisë dhe, nëse bllokohet plotësisht, motori ndalet. Mbeturinat e depozituara në injektorë dhe gryka madje paralizojnë sistemin e injektimit. Mosfunksionime të tilla shkaktojnë dëmtime serioze të motorit. Dhe pastaj duhet të merreni me riparime të shtrenjta dhe punë të gjata pastrimi në rezervuarin dhe të gjithë sistemin e karburantit. 

Kjo mund të shihet, për shembull, në motorin që nuk funksionon siç duhet ose në zhvillimin e pazakontë të tymit.

Mbrojtje afatgjatë për motorët me naftë

Marine Mbrojtja Diesel ngadalëson vjetërsimin e karburantit dizel dhe e mbron atë nga oksidimi i dëmshëm. Ai gjithashtu pastron sistemin e karburantit duke eliminuar mbeturinat e depozituara dhe duke luftuar bakteret, duke parandaluar kështu ndotjen e naftës. I gjithë sistemi i karburantit është i mbrojtur nga korrozioni. Përmirësuesi i përfshirë i numrit të cetanit e bën gjithashtu karburantin më të ndezshëm dhe kompleton armën tonë të gjithanshme për mbrojtjen e naftës detare.

  • mbrojtje e shkëlqyer kundër vjetërsimit
  • sterilizoni sistemet e kontaminuara të rezervuarëve
  • rrit numrin e cetanit
  • shumë efektiv
  • pastron dhe kujdeset
  • parandalon infektimet bakteriale

Kujdes: Biocidet duhet të përdoren me kujdes. Përpara përdorimit, ndiqni udhëzimet në etiketë.

Zgjidhja e problemit

A është motori juaj me naftë i infektuar tashmë? Nëse infektimi nuk është ende shumë i avancuar, mund të jetë e dobishme një dozë shoku (rritja e dozës, shih etiketën ose përshkrimin e aplikimit). 

Sidoqoftë, llumi që rezulton në rezervuar duhet të nxirret dhe filtri i naftës duhet të zëvendësohet. Pastaj kryeni një dozë të re shoku gjatë mbushjes së radhës të rezervuarit. Kjo gjithashtu vret çdo bakter që është ende i pranishëm në sistem dhe në tubat e karburantit.

Parandalimi

Parandalimi është më i mirë! Gjëja më e thjeshtë është të lëvizni rregullisht automjetin tuaj. Nëse automjeti duhet të qëndrojë i palëvizshëm për një periudhë të gjatë kohore, mund të jetë e dobishme të zbrazni ose të mbushni plotësisht rezervuarin. Kjo zvogëlon formimin e kondensimit në rezervuar. Por edhe këtu nuk ka asnjë garanci që ndotja e naftës nuk do të përhapet!

Ju mund të jeni në anën e sigurt duke përdorur rregullisht mbrojtjen e dizelit. Edhe një dozë më e ulët parandalon në mënyrë optimale formimin e mbeturinave në depozitë dhe baktereve dhe është dukshëm më e lirë se riparimet ose pastrimi i shtrenjtë i sistemit të motorit.

Këshilla jonë e ekspertëve për çaktivizimin e një varke me motor naftë.

“Pas mbushjes së aditivit, bëni një xhiro tjetër. Si rezultat, ai gjithashtu kalon përmes filtrit, tubave dhe të gjithë sistemit. Të gjithë komponentët, përfshirë injektorët dhe pompat, mbrohen nga nafta e ruajtur.”

David Kaiser
Menaxher i Kërkimit dhe Zhvillimit

Mbrojtje afatgjatë për motorët me benzinë

Benzina gjithashtu mund të vuajë nga vjetërsimit i karburantit.

Nëse mjeti juaj i lundrimit ujor me 2 ose 4 goditje qëndron pa lëvizur për një kohë të gjatë, kjo mund të shkaktojë probleme në udhëtimin e ardhshëm. Procesi i vjetërsimit të benzinës mund të çojë në zvogëlimin e ndezshmërisë, oksidimit dhe korrozionit në të gjithë sistemin. Kjo gjithashtu mund të çojë në riparime të shtrenjta. 

Me stabilizuesin e benzinës detare ju mbroni karburantin nga vjetërsimi dhe oksidimi. Ai parandalon korrozionin në të gjithë sistemin e karburantit dhe siguron çaktivizimin pa probleme. Për më tepër, ai stabilizon benzinën me përbërës organikë.

  • Lehtësi trajtimi
  • me efekt afatgjatë
  • mbron karburantin nga oksidimi dhe vjetërsimi
  • ekonomik falë dozimit të saktë