Servisi i ndërrimit të vajit Servisi i ndërrimit të vajit

Ndërrim i vajit

Vlen të ndryshoni vajin rregullisht: Parandalon konsumimin dhe pastron motorin në mënyrë që të shijoni automjetin tuaj për një kohë të gjatë.

Motori është zemra e automjetit. Dhe vaji i motorit është gjaku i tij. Kryen një sërë detyrash°dhe sot duhet të jetë në gjendje të bëjë shumë më tepër sesa të lubrifikojë dhe të ftohë: Ai duhet të funksionojë në temperatura dhe presione të larta, të pastrojë motorin nga mbetjet e djegies, gërryerjet, acidet, grimcat e ujit dhe karburantit, ta mbrojë atë nga korrozioni dhe të sigurojë vulosjen e tij.

Mbushni me vaj motori

Pse është kaq e rëndësishme të ndryshoni vajin rregullisht

Vaji i motorit është vazhdimisht i ekspozuar ndaj stresit ekstrem termik dhe mekanik, gjë që e bën atë të konsumohet dhe të ndotet me kalimin e kohës. Për shembull, përmes djegies në motor, hollimit me karburant ose ujit të kondensimit, vjetërsimit natyral të vajit dhe gërryerjes mekanike, ndër të tjera, kjo favorizon formimin e depozitave për shkak të mbetjeve të djegies dhe mund të çojë në pasoja të rënda afatgjata.

 • Kompresimi dhe humbja e fuqisë

 • Vlerat e dobëta të emetimit të shkarkimit dhe rreziku i dështimit të AU

 • Rritja e konsumit të karburantit dhe vajit

 • Lubrifikimi i përkeqësuar

 • Lubrifikuesi nuk arrin më pikat individuale të lubrifikimit të motorit

 • Rritja e konsumit të motorit që çon në thyerjen e zinxhirit të shpërndarjes dhe dëmtimin e vetë motorit

Për të siguruar lubrifikimin optimal dhe për të mbrojtur motorin nga dëmtimet, fatkeqësisht nuk mjafton një mbushje e thjeshtë me vaj të freskët. Vetëm një ndërrim i rregullt i vajit, pra zëvendësimi i vajit të vjetër dhe të përdorur me vaj të ri, siguron funksionimin e sigurt të motorit dhe shton jetën e tij. 

Sa shpesh duhet ndërruar vaji?

Për të zbuluar se kur është koha për ndërrimin e radhës të vajit, konsultohuni me broshurën e mirëmbajtjes së automjetit tuaj. Ju gjithashtu mund të konsultoheni me udhëzimet për përdorim. Tregon shpeshtësinë e ndërrimit të vajit. Shumë prodhues specifikojnë intervale fikse: Në rastin e një makine, kjo është afërsisht një herë/dy herë në vit ose çdo 15 000/30 000 kilometra.

Megjithatë, kjo nuk mund të përgjithësohet! Data e ndërrimit të vajit varet nga mënyra e ngasjes së automjetit. Për shembull, sa shpesh e çoni automjetin në temperaturën e funksionimit: Nëse udhëtoni kryesisht në qytet, vaji vjetërsohet më shpejt.

Gjeni servisin e shërbimit LIQUI MOLY më afër jush

Dëshironi gjithashtu të eliminoni sa më shumë depozita nga sistemi i vajit dhe të zvogëloni sa më shumë shenjat e konsumimit të komponentëve të motorit? Atëherë duhet patjetër të ndërroni vajin nga një profesionist! Ne do të jemi të lumtur t'ju këshillojmë në servisin tuaj të shërbimit LIQUI MOLY.

Gjeni shërbimin

Shpëlarje motori, ndërrim vaji, aditiv kundër konsumit

Avantazhet e një ndërrimi profesional të vajit

Shpëlarja e motorit, ndërrimi i vajit, aditiv kundër konsumit: të pastër, të mbrojtur dhe të lubrifikuar në mënyrë optimale.

Shpëlarja e motorit para ndërrimit të vajit

 • Shkrin të gjitha papastërtitë dhe depozitat brenda motorit
 • Heq plotësisht vajin e përdorur nga qarku i vajit
 • Vaji i freskët i motorit zhvillon të gjitha vetitë e tij të performancës dhe lubrifikimit.
 • Motori funksionon edhe më me efikasitet, është më i qetë dhe më ekonomik për sa i përket konsumit të karburantit.

Përdorimi i mbrojtjes pas ndërrimit të vajit

 • Gjithashtu redukton fërkimin, konsumin dhe konsumin e karburantit 

 • Shton jetën e motorit
Punëtori për mbushjen e vajit të motorit

Vaji i duhur i motorit për ndërrimin e vajit

Jo të gjitha vajrat janë njësoj: Çdo motor është i ndryshëm dhe ka kërkesa specifike për vaj.

Vajrat modernë motorikë°janë produkte të zhvilluara posaçërisht për modele specifike automjetesh - zëvendësime pothuajsei  të personalizuara. Përdorimi i një vaji me cilësi më të ulët apo edhe të gabuar mund të ketë pasoja të kushtueshme:

 • Humbja e garancisë
 • Rritja e konsumit të karburantit
 • Rritja e rrezikut të defekteve
 • Reduktimi i jetës së dobishme të motorit
 • Shkatërrimi i filtrit të grimcave dhe konvertuesit katalitik
 • dëmtim°serioz i motorit

Prandaj, mbani mend gjithmonë këtë aspekt sapo të trajtoni motorin tuaj me vaj të freskët: Automjeti juaj nuk°është automjet i zakonshëm,°ndaj mos blini asgjë të rastësishme. Ne ofrojmë gjithmonë vajin e duhur të motorit. 

Cili është vaji i duhur për automjetin tuaj?

Ne i japim motorit tuaj pikërisht atë që i nevojitet.

E gjitha varet nga miratimi i prodhuesit: Vetëm një vaj motori i miratuar nga prodhuesi sipas specifikimeve siguron funksionimin optimal të motorit. 

Mësoni më shumë

Cilësia më e lartë e prodhuar në Gjermani me markë lubrifikanti të preferuar në Gjermani* : Vajrat tanë të motorit kanë një numër të madh miratimesh nga prodhuesit ndërkombëtarë të automjeteve. Ato tejkalojnë specifikimet dhe plotësojnë të gjitha kërkesat.

Kur bëhet fjalë për ndërrimin e vajit dhe vajin e motorit, LIQUI MOLY është zgjidhja më e mirë. Përdorni udhëzuesin tonë të vajit për të gjetur vajin e duhur të motorit dhe lëngjet e tjera të funksionimit për çdo automjet.

Karteli i vajitBlini vaj pranë jush

*Për vite me radhë, lexuesit e revistave kryesore gjermane të automobilave kanë votuar LIQUI MOLY si markën më të mirë të lubrifikantit.