Motori i makinës Motori i makinës

Pastrimi i sistemit të motorit

Pastrimi i rregullt dhe profesional i sistemit të motorit parandalon në mënyrë efektive problemet e motorit dhe kostot e larta të riparimit që shkaktohen.

Ju ndoshta e dini këtë nga shtëpia: Oxhaku duhet të pastrohet nga një oxhakpastrues në intervale të rregullta sepse bloza prodhohet gjatë djegies. Por kush e bën këtë për makinën tuaj? Përsëri, çdo proces djegieje prodhon mbetje në motor që kontaminojnë komponentë shumë të ndjeshëm si grykat e injektimit, injektorët dhe valvulat, një problem që përkeqësohet nga udhëtimet kryesisht të shkurtra, ndalimet e shpeshta, karburanti me cilësi të dobët ose ngasja me shpejtësi të ulët.

Kjo përkeqësohet nga fakti që sistemet e riqarkullimit të gazeve të shkarkimit kanalizojnë disa nga gazrat e shkarkimit të djegur përsëri në dhomën e djegies. Këto gazra të shkarkimit gjithashtu formojnë depozita të cilat bëhen aq të vështira me kalimin e kohës saqë nuk mund të hiqen më.

Drita e motorit

Pse pastrimi i sistemit të motorit është kaq i rëndësishëm

Nëse pastrimi i sistemit të motorit bëhet shumë rrallë, mund të ketë një ndikim negativ në automjet. Pasojat e mundshme janë

 • një motor me nisje të dobët
 • tërheqja e automjeteve
 • humbja e performancës
 • vlerat e dobëta të gazit të shkarkimit
 • funksionimi ose ndalimet e parregullta të motorit
 • rritja e konsumit të karburanti
 • Drita e kontrollit të motorit ndizet

Nëse ndonjë nga këto probleme tingëllon i njohur, shkaku shpesh janë depozitimet në karburantin ose sistemin e marrjes.

Këshilla jonë:

Hiqni qafe papastërtinë para se të bëhet vërtet e shtrenjtë!

Pastrimit

Pastrimi në vend të riparimit

Me pastrimin profesional të brendshëm të motorit, ne mund të rregullojmë shpejt situatën dhe t'ju shpëtojmë nga riparimet e kushtueshme dhe madje edhe dëmtimet e motorit!

Lista e kontrollit

Parandalimi në vend të kujdesit pas

Edhe më mirë: Ju nuk lejoni që të lindë ndonjë problem në radhë të parë dhe trajtoni motorin tuaj me pastrim parandalues sa herë që e inspektoni atë! Kjo mundëson që makina juaj të funksionojë pa probleme afatgjatë dhe të ruajë performancën e plotë.

Gjeni servisin e shërbimit LIQUI MOLY më afër jush

Duhet patjetër që motori juaj të pastrohet nga një profesionist! Përndryshe rrezikoni të dëmtoni përgjithmonë komponentët e ndjeshëm. Servisi juaj e shërbimit LIQUI MOLY do t'ju këshillojë me kënaqësi dhe do të gjejë paketën e duhur për ju.

Gjeni shërbimin

Servisi për pastrimin e sistemit të motorit

Përfitimet e pastrimit të sistemit të motorit

 • motori i përmirësuar dukshëm për shkak të djegies optimale
 • Rivendosja e performancës origjinale
 • konsumi i ulët i karburanti
 • Vlerat e optimizuara dhe konstante të gazit të shkarkimit përpara testeve kryesore dhe të gazit të shkarkimit
 • Shmangni riparimet e shtrenjta
 • jetë më e gjatë e motorit
 • kënaqësi maksimale ngarje
Pamja nga afër e një valvule flutur para dhe pas pastrimit
Pamje nga afër e një valvule flutur (majtas: para pastrimit, djathtas: pas pastrimit)

Paketat tona të pastrimit të motorit

Pastrimi i sistemit të karburanti

 • Pastrimi dhe mirëmbajtja e grykave, valvulave të injektimit dhe thithjes
 • Mbetjet e djegies hiqen tërësisht.

Pastrimi i sistemit të thithjes

 • Pastron dhe mirëmban të gjithë zonën e marrjes dhe valvulës flutur.
 • Heq me efikasitet papastërtitë.

Këshilla jonë: Paketë e kombinuar

 • Pastrimi profesional i sistemit të karburantit dhe sistemeve të thithjes për rezultate më të mira.
 • Veçanërisht rekomandohet para inspektimit të gazit kryesor dhe të shkarkimit.
Pamje nga afër e një injektori Common Rail para dhe pas pastrimit
Pamje nga afër e një injektori Common Rail (majtas: para pastrimit, djathtas: pas pastrimit)
Valvulat hyrëse
Pamje nga afër e valvulave hyrëse° (majtas: para pastrimit, djathtas: pas pastrimit)