• 9min

Mirëmbajtja e shpejtë dhe e lehtë e motorit: Udhëzues për aditivët për motoçiklistët

#Moto­çik­letë

Nga cilindrat te kandelat, ne do t'ju tregojmë se si të zgjasni jetën e motoçikletës tuaj shpejt, ekonomikisht dhe lehtë, duke optimizuar performancën e saj. A jeni gati për të ndezur motorin tuaj me LIQUI MOLY?

Si mjet pasioni, motoçikletat janë zgjedhja e të gjithë entuziastëve kur bëhet fjalë për të përjetuar lirinë në dy rrota. Por pasioni për motoçikletat nuk mbaron kur zbrisni nga biçikleta pas turneut. Përveç udhëzimit, edhe kujdesi i duhur!

Mirëmbajtja e rregullt është thelbësore për të siguruar që motoçikleta juaj të funksionojë gjithmonë në mënyrë të besueshme kur ju nevojitet. Pavarësisht nëse është një turne aventuresk ose një udhëtim të dielën në ose fuoristrada, të gjitha motoçikletat kanë nevojë për kujdesin e duhur për komponentët e tyre teknikë për të qëndruar funksionale dhe të besueshme në afat të gjatë dhe për të ofruar performancë optimale.

Një sistem vaji i pastër është çelësi i performancës maksimale

Vaji i motorit është lubrifikuesi më i rëndësishëm në motor. Ai jo vetëm që lubrifikon pjesët lëvizëse, por gjithashtu siguron performancë optimale përmes vulosjes, ftohjes dhe pastrimit. Për më tepër, siguron mbrojtjen e nevojshme kundër korrozionit të motorit, edhe sepse shumica e motoçikletave nuk përdoren gjatë dimrit dhe është e nevojshme të sigurohet mbrojtje e mjaftueshme sidomos në këtë periudhë.

Lubrifikimi

Vaji i motorit lubrifikon pjesët lëvizëse të motorit, siç janë pistonët, boshti me gunga. Lubrifikimi redukton fërkimin, i cili jo vetëm frenon konsumimin e këtyre komponentëve dhe zgjat jetën e motorit, por gjithashtu përmirëson performancën për shkak të rezistencës më të vogël.

Vulosja

Vaji i motorit ndihmon në vulosjen e mureve të cilindrit dhe ruajtjen e presionit të djegies. Një vulosje e mirë siguron performancë optimale të kompresimit dhe shmang humbjet e energjisë për shkak të rrjedhjeve.

Ftohja

Duke shpërndarë nxehtësinë nga pjesët e ngrohura nga fërkimi, vaji i motorit ka një funksion ftohës. Kjo garanton një temperaturë optimale të funksionimit. ​ Fuqia maksimale mund të arrihet në mënyrë efikase pa komprementuar efektivitetin e saj për shkak të mbinxehjes.

Pastrimit

Vaji i motorit dhe filtri i vajit mbledhin grimcat e papastërtive, depozitat dhe mbetjet e djegies që ndikojnë në performancën e motorit. Ndryshimet e rregullta të vajit i largojnë këto ndotës.

Mbrojtja nga korrozioni

Vaji i motorit formon një shtresë mbrojtëse në sipërfaqet metalike. Kjo shmang ekspozimin ndaj ajrit dhe mbron motorin nga produktet agresive të djegies.

Përdorimi i vajit shumë të vjetër apo edhe vaji i gabuar do të thotë që këto veti nuk janë më të përshtatshme. Përveç humbjes së performancës, kjo mund të shkaktojë dëme serioze në motor dhe pjesë të tjera. Prandaj, rinovimi i rregullt i vajit të motorit dhe përdorimi i vajit të duhur janë pjesë e bazave të kujdesit të motorit. Mund të gjeni lehtësisht vajin e duhur të motorit për motoçikletën tuaj në udhëzuesin tonë të vajit.

Tek udhëzuesi i vajit

Sidoqoftë, në varësi të stilit tuaj të drejtimit dhe kilometrazhit, vetëm vaji i freskët nuk mjafton. Edhe nëse vaji ndërrohet rregullisht, me kalimin e kohës krijohen llum dhe depozita të tjera në sistemin e vajit. Të dyja duhet të hiqen për të siguruar funksionim pa probleme dhe performancë optimale të motorit!

Motorbike Engine Flush
Trego detajet
Këshillë teknike
Rrëshqitja e friksionit mund të ndodhë kur përdorni një vaj tjetër motori. Shtimi i Motorbike Engine Flush (Shooter) përpara kullimit të vajit të përdorur mund ta shmangë këtë problem.

Heqja e mbeturinave të depozituara

Këto mund të hiqen shpejt, lehtë dhe ekonomikisht me Motor Bike Flush. I shtohet vajit të vjetër pak para ndryshimit të vajit. Largon mbeturinat e depozituara nga motori. Llumi dhe papastërtitë e vjetra treten falë aditivëve shumë efektivë të pastrimit dhe më pas kullohen me vajin e përdorur. Vaji i freskët i motorit tani mund të zhvillojë performancën e tij të plotë në motor, pasi nuk duhet të heqë papastërtitë e vjetra më parë.

 • siguron performancën origjinale të motorit
 • Pastrim dhe kujdes
 • Përdorim i thjeshtë
 • efikasitet i lartë ekonomik
 • Testuar-Kat
 • jetëgjatësi e motorit
 • neutral ndaj materialeve të zakonshme mbyllëse
Motorbike Oil Additive
Trego detajet
Këshillë teknike
Mund të përdoret në motorët si me 4 ashtu edhe me 2 pistona. Doza maksimale në motorët me 4 pistona me friksion të grasatuar ka një raport 3 % me vajin e duhur të motorit, ose 5 % në motorët me 4 pistona me friksion të pagrasatuar. Në motorët me 2 pistona, ose 5 % të vajit 2 pistonësh me lubrifikim të veçantë ose nga 1 deri në 2 ml për 1 l me përzierje vaji/karburanti 2 pistonësh.

Siguroni lubrifikimin optimal

Prandaj, efekti optimal lubrifikues mund të mbështetet me aditivin e vajit të motoçikletës. I shtohet vajit të freskët të motorit dhe siguron reduktim të konsumit të provuar shkencërisht si mbrojtje ndaj konsumit të motorit bazuar në formulën e disulfidit të molibdenit (MoS2), e provuar për dekada. Kjo jo vetëm që zgjat jetën e dobishme të motorit, por gjithashtu rrit fuqinë dalëse. Motori gjithashtu funksionon më lehtë, duke reduktuar konsumin e vajit dhe karburantit.

 • Funksionim i qetë i motorit
 • mund të përzihet me vajra motorikë standardë
 • zvogëlon konsumin gjatë përdorimit dhe funksionimit
 • redukton konsumin e naftës dhe karburantit
 • absolutisht i filtruar
 • përputhet me filtra ultra të imët
 • I përshtatshëm për vajisje friksioni
 • efikasitet i lartë ekonomik
 • Testuar-Kat

Më shumë fuqi me një sistem karburanti të pastër

Depozita formohen gjithashtu në sistemin e karburantit ose të injektimit. Bloza e prodhuar gjatë djegies shpesh vendoset në grykat e injektimit, unazat e pistonit dhe valvulat, që do të thotë se motori nuk funksionon më në mënyrë efikase dhe mund të humbasë fuqinë.

Sigurisht, ne ju ofrojmë gjithashtu një zgjidhje të thjeshtë dhe të lirë këtu. Aditivët e Motiçikletës Motorbike 2T për motorët me 2 goditje dhe aditivët e motoçikletës 4T për motorët me 4 goditje heqin depozitat në sistemin e karburantit, karburatorin, valvulat, kandelat dhe në dhomën e djegies dhe i parandalojnë ato të formohen përsëri. Kjo optimizon performancën e motorit.

Optimizimi i performancës

Aditivi Motorbike Speed siguron kënaqësi edhe më të madhe ngarje duke optimizuar fuqinë në të gjithë motorët me 2 dhe 4 goditje, falë kombinimit të përbërësve aktivë pa hi me vetitë e përshpejtimit, pastrimit, shpërndarjes dhe mbrojtjes së materialit. Ai optimizon djegien e karburantit, i cili gjithashtu përfiton nga aftësia e motorit në fillim.

 • Parandalon formimin e akullit në karburator
 • Prodhimi më i lartë i fuqisë
 • rrit sigurinë e funksionimit
 • Pastron sistemin e karburantit
 • parandalon korrozionin në sistemin e karburantit
 • mbron karburantin nga oksidimi dhe vjetërsimit
 • përmirëson përshpejtimin
[###TRANSLATE_PREFIX###]
[###TRANSLATE_PREFIX###]

Motorbike-Shooter: Performanca e rritur dhe mbrojtja e motorit me dozë të përsosur

Dëshironi rezultatin maksimal nga motoçikleta juaj dhe ta mbroni atë në të njëjtën kohë? Pavarësisht nëse arrihet fuqia maksimale me çdo mbushje ose mbrojtja e përsosur ndaj konsumit me çdo ndryshim vaji: Motorbike-Shooter tona praktike ofrojnë saktësisht dozën e duhur për fazat e ndërmjetme dhe pa mbetje.

Lexo më shumë

Besueshmëria e funksionimit falë një qarku të pastër ftohës

Depozitime të tjera? Fatkeqësisht po. Ato gjithashtu formohen në sistemet e ftohjes dhe veprojnë si pengesa për shkëmbimin e nxehtësisë, duke bllokuar valvulat termostatike dhe mekanizmat e kontrollit. Si rezultat, sistemi i ftohjes nuk funksionon siç duhet, gjë që mund të çojë në temperatura të tepërta të motorit, konsumim të lartë dhe rrezik të konsiderueshëm dëmtimi.

Pastrimi i qarkut të ftohjes

Pastruesi i radiatorit të motorëve heq depozitat e dëmshme të vajit dhe gëlqeres në sistemin e ftohjes. I shtohet ftohësit të vjetër përpara se ta zëvendësoni. Depozitat hiqen pa mundim kur pastruesja zbrazet. Kjo rikthen temperaturën optimale të motorit dhe besueshmërinë e funksionimit.

 • Shpërndarja e llumit
 • largon papastërtitë e vajit dhe të yndyrshme
 • transformimi kimik i gëlqeres
 • i pajtueshëm me mbrojtjen nga ngrica
 • neutral kur është në kontakt me gomë dhe plastikë
 • neutralizon acidet

Vulos qarkun e ftohjes

Rrjedhje te sistemi i qarkut të ftohjes? S’ka asnjë problem. Vulosësi i radiatorit të motoçikletave mbyll në mënyrë të besueshme çarjet e vogla dhe rrjedhjet e vogla.

 • mbyll në mënyrë të përhershme dhe të besueshme çarjet e vogla dhe rrjedhjet më të vogla
 • i përshtatshëm për ftohës alumini
 • nuk ka efekte anësore të dëmshme
 • E përputhshme me përpunuesit e ujit ftohës dhe antingrirësit e disponueshëm në treg
Stabilizatori i benzinës për Motorbike
Trego detajet
Këshillë teknike
Rekomandim për përdorim para dimrit: Mbaroni serbatorin e parafundit të karburantit me Motorbike 4T Bike-Additive për të pastruar të gjithë sistemin e karburantit dhe sistemin e trajtimit të karburantit, në veçanti grykët. Më pas shtoni Motorbike Stabilizator Benzine në një dozë prej 5 ml për 1 l karburant në serbatorin e fundit të karburantit përpara se ta çoni për ruajtje. Përzierja e përkryer ndodh gjatë udhëtimit, ku bëhet shpërndarja e Motorbike Stabilizatorit të Benzinës në të gjithë sistemin e karburantit. Këshillë: Boshatisni gjithashtu ndarjet e rregullimit të lëngjeve në motorët e karburatorit, në mënyrë që këto ndarje të mos mbushen gjatë ruajtjes!

Vendosja në gjendje mospërdorimi e motoçikletës në mënyrë korrekte

Nëse motoçikleta do të ruhet në garazh për një periudhë të gjatë kohore, ne rekomandojmë stabilizuesin tonë të karburantit të motoçikletës për të gjithë injektorët dhe karburatorët me 2 dhe 4 goditje. Ruan dhe mbron karburantin nga plakja dhe oksidimi. Gjithashtu parandalon korrozionin në të gjithë sistemin e karburantit. Në mënyrë që motoçikleta juaj të ndizet përsëri siç duhet dhe pa probleme edhe pas pushimit.

 • ekonomik falë dozimit të saktë
 • i lehtë për t'u përdorur
 • rrit sigurinë e funksionimit
 • Testuar-Kat
 • me efekte afatgjata
 • mbron karburantin nga oksidimi dhe vjetërsimit

Sigurisht, edhe pjesët e tjera duhet të kontrollohen rregullisht për funksionalitetin teknik. Kjo përfshin gjithashtu sistemin elektrik dhe frenat, për shembull. Përdorimi i lëngut të duhur të frenave është gjithashtu vendimtar nëse jeni të sigurt në rrugë. Sepse lëngjet e frenave janë komponentë të rëndësishëm për sigurinë! Ju gjithashtu mund të gjeni lëngun e duhur të frenave për motoçikletën tuaj shpejt dhe lehtë duke përdorur udhëzuesin tonë të vajit.

Por cilat janë ndryshimet? Le t’i përmbledhim.

Gjithçka që duhet të dini për lëngun e frenave

Pas teknologjisë vjen optika. Sigurisht, LIQUI MOLY ju lejon gjithashtu t'i jepni motoçikletës tuaj një shkëlqim të lartë.

Qoftë bojë, krom, plastikë apo lëkurë, ne ofrojmë mjetet e duhura për të gjitha sipërfaqet për të pastruar dhe mirëmbajtur motoçikletën tuaj në mënyrë optimale.

Gama e kujdesit