• 4min

Kujdesi i duhur për pajisjet e motoçikletës tuaj

#Moto­çik­letë

Një vizor i ndotur, një kaskë me erë apo veshje mbrojtëse të pista? Me produktet tona, ne ju ndihmojmë të kujdeseni siç duhet për pajisjet tuaja të motoçikletës.

Kur moti është i mirë, çdo entuziast i motoçikletës del në rrugë. Çfarë nuk anashkalohet: një automjet i kontaminuar me insekte dhe grimca të tjera. Ky është si një gjemb në këmbë për shumë pronarë të motorëve me dy rrota. Kjo është arsyeja pse shumica e motoçiklistëve kujdesen për motoçikletën e tyre dhe e kanë atë rregullisht të mirëmbajtur.

Por ajo që shpesh neglizhohet: menaxhimi i duhur i kaskës së motoçikletës dhe veshjeve mbrojtëse. Nuk ka të bëjë vetëm me pamjen e bukur, por mbi të gjitha me sigurinë rrugore. Produktet tona të kujdesit për kaskat e sigurisë dhe veshjet e motoçikletave ofrojnë një ilaç.

Pastrim i butë i vizorit të kaskës dhe syzeve të sigurisë

Pastruesi ynë i vizorëve të kaskave të motoçikletës siguron pamje të qartë gjatë udhëtimit tuaj të ardhshëm me motor. Ruan dhe pastron kaskat, vizoret dhe syzet. Mund të përdoret për të hequr papastërtitë e forta, insektet, vajrat dhe depozitat e silikonit. Në të njëjtën kohë, mund të përdoret për të parandaluar mjegullimin e pllakës së vizorit. Dhe me një efekt afatgjatë.

 • përdorim i thjeshtë
 • siguron shikim dhe siguri të qartë
 • mirëmban dhe pastron
 • parandalon mjegullimin e vizoreve të kaskës

Si e përdorni pastruesin e vizorit të motoçikletës?

Përpara se të përdorni pastruesin e vizoreve të motoçikletave, është e nevojshme të kontrolloni përputhshmërinë e sipërfaqeve që do të trajtohen. Sa më poshtë vlen për papastërtitë dhe insektet: Spërkateni pastruesin, lëreni të veprojë dhe pastroni me një leckë ose sfungjer të lagur. Për efektin kundër mjegullës së vizorit, thjesht spërkatni një shtresë të hollë dhe lëreni të thahet. Produkti krijon një anti-mjegull aktive për sipërfaqet e zakonshme prej xhami dhe plastike.

Eliminoni aromat e mykut dhe bakteret e pranishme në kaskë

Pastruesi ynë i kaskave të motoçikletave e mban kaskën tuaj të pastër. Eliminon erën e keqe të shkaktuar nga bakteret dhe kërpudhat. Në një kohë shumë të shkurtër. Tashmë pas dhjetë minutash mund të vërehet një përmirësim i qartë. Pastruesi i helmetës së motoçikletës gjithashtu formon një shtresë mbrojtëse që parandalon rindotjen e shpejtë. Nuk është i përshtatshëm vetëm për pastrimin e jastëkëve të helmetave. Mund të përdoret gjithashtu për vizoret, mbulesat dhe sediljet e motoçikletave.

 • largon aromat e pakëndshme
 • ofron një aromë të freskët dhe të këndshme
 • eliminon aromat e mykut
 • formon një film mbrojtës

Si e përdorni pastruesin e kaskës së motoçikletës?

Pastruesi i kaskës së motoçikletës duhet të tundet fuqishëm përpara përdorimit. Më pas spërkatni sipërfaqen që do të trajtoni, lëreni produktin të veprojë dhe thajeni me një leckë. Në rastin e pjesëve plastike, është e nevojshme që paraprakisht të kontrollohet në një vend të përshtatshëm që të mos ketë ndryshime në ngjyrë.° Kaska nuk duhet të përdoret menjëherë pas pastrimit, pasi produkti bazohet në një tretësirë ujore-alkoolike.

Mbani veshjet mbrojtëse prej lëkure të mbrojtura dhe elastike për një kohë të gjatë

Trajtimi i kostumit prej lëkurës së motoçikletës mbron veshjet tuaja të motoçikletës nga papastërtitë dhe konsumimi i përditshëm. Për më tepër, ajo thith sipërfaqen e lëkurës dhe i jep asaj një pamje mbrojtëse të mëndafshtë dhe me shkëlqim. Në trajtimin e kostumit prej lëkure të motoçikletës bëhet fjalë për një emulsion kujdesi i bazuar në substanca me cilësi të lartë. Parandalon zbehjen e parakohshme dhe zgjat jetën e lëkurës.

 • e mban lëkurën të butë
 • mbrojtje e shkëlqyer afatgjatë
 • mbron pjesët e lëkurës nga brishtësia
 • ruan pamjen dhe ndjesinë e lëkurës

Si ta aplikoj trajtuesin e kostumit prej lëkure të motoçikletës? 

Nëse është e nevojshme, pastroni dhe trajtuesin e kostumit prej lëkure të motoçikletës. Shkundni enën fuqishëm përpara përdorimit. Më pas aplikoni produktin e trajtuesit të kostumit të lëkurës së motorçikletës në një leckë të butë dhe shpërndani një shtresë të hollë në mënyrë të barabartë me presion të lehtë dhe lëvizje rrethore. Lustrim pas një kohe të shkurtër ekspozimi. Përdorimi i rregullt siguron pamje optimale. Produkti nuk është i përshtatshëm për kamosh, por për të gjitha sipërfaqet e lëmuara të lëkurës si veshjet mbrojtëse, sediljet ose çanta shale. Para përdorimit, produkti i kujdesit të veshjeve prej lëkure duhet të testohet për përputhshmërinë e materialit në një zonë që nuk bie në sy.

Mirëmbajtja e shpejtë dhe e lehtë e motorit: Udhëzues për aditivët për motoçiklistët

Nga cilindrat te kandelat, ne do t'ju tregojmë se si të zgjasni jetën e motoçikletës tuaj shpejt, ekonomikisht dhe lehtë, duke optimizuar performancën e saj. A jeni gati për të ndezur motorin tuaj me LIQUI MOLY?

Lexo më shumë