Kujdesi për makinat e vjetra klasike dhe moderne: Jungbrunnen për më të dashurën tuaj

#Oldtimer

Ne do t'ju tregojmë se si të ruani vlerën e makinës suaj të vjetër klasike në afat të gjatë.

Kushdo që zotëron një makinë të vjetër klasike ose moderne vlerëson veçanërisht sharmin e automobilit dhe dëshiron që automjeti të qëndrojë në gjendje të shkëlqyer për aq kohë sa të jetë e mundur. Këtu mjafton vetëm më e mira. Si brenda ashtu edhe jashtë: Neglizhenca në mirëmbajtje dhe kujdes mund, për shembull, të çojë në grisje në tapiceri, ndryshk dhe brishtësi të plastikës. Kjo zvogëlon kënaqësinë e një udhëtimi dhe vlerën e llamarinës, e cila në fakt është kaq e shenjtë.

Vaj motori

Vaji është gjaku i motorit. Në skenarin më të keq, vaji i gabuar mund të shkaktojë dëmtim të motorit, veçanërisht në motorët e vjetër. Vajrat moderne kanë veç të tjerash veti të larta pastruese. Në përgjithësi këshillohet të përdorni lëshimin e vajit të rekomanduar në fabrikë.

Vajrat e motorit LIQUI MOLY Classic janë studiuar posaçërisht për të përmbushur nevojat e automjeteve klasike me dhe pa filtër vaji. SAE 30 dhe SAE 50 janë të përshtatshme për automjete pa filtër vaji. Për automjetet e pajisura me filtër vaji, rekomandohet SAE 20W-50 HD. Vajrat me bazë minerale dhe aditivët e zgjedhur sigurojnë lubrifikim optimal dhe mbrojtje të shkëlqyer ndaj konsumit në të gjitha kushtet e funksionimit.

Nuk jeni të sigurt për zgjedhjen tuaj të vajit?

Udhëzuesi i vajit është praktik dhe i kollajshëm Këtu mund të merrni vajra dhe produkte të tjera të përshtatshme shpejt dhe lehtë. Në raste më të komplikuara ose nëse keni ndonjë pyetje, ekipi ynë i mbështetjes teknike do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë përmes linjës sonë të ndihmës ose përmes emailit.

Udhëzuesi i vajit Linja telefonike e shërbimit e/-mail

"Qershia mbi tortë" kur bëhet fjalë për kujdesin për vlerat e brendshme të automjetit: Shpëlarja e motorit (p.sh. me Motor Clean ose shpëlarjen e llumit të vajit) e kombinuar me mbrojtje shtesë ndaj konsumit me aditivin e vajit LIQUI MOLY. Disulfidi i molibdenit (MoS2) që përmbahet në të formon një shtresë lubrifikuese shumë elastik në të gjitha sipërfaqet metalike që fërkohen dhe rrëshqasin. Redukton fërkimin dhe siguron funksionim më të qetë të njësive. Në mënyrë që motori të gjëmojë përsëri si një kotele.

Por pse makinat e vjetra dhe ato klasike kanë nevojë për lubrifikantë të veçantë? Na e shpjegon eksperti i LIQUI MOLY, David Kaiser!

Te artikulli

Lubrifikantë dhe aditivë të tjerë

Herë pas here, rekomandohet një ndërrim profesional i vajit të marsheve, veçanërisht për transmisionet automatike, për shembull me Gear Tronic shumë efektiv dhe me vajin klasik të transmisionit SAE 90 ose vajin klasik të transmisionit SAE 140 i zhvilluar posaçërisht makinat e vjetra klasike.

Shërbimi profesional i vajit të transmisionit automatik ​

Nëse dëshironi një transmision më të qetë dhe më të butë, ne rekomandojmë fuqimisht aditivin e vajit të transmisionit. Ashtu si në aditivin e vajit, aditiv MoS2 gjendet gjithashtu në variantin e zhvilluar për kuti ingranazhesh. Rezultati: Funksionim më i qetë dhe ndërrim më i qetë.

  • siguron funksionin optimal të ndërrimit
  • redukton zhurmën e transmisionit
  • rezistent ndaj ngarkesave dhe dridhjeve
  • rrit sigurinë e funksionimit
  • karakteristikat e shkëlqyera të funksionimit të urgjencës
  • redukton fërkimin dhe konsumin
  • garanton funksionimin optimal të kutisë së marsheve

Zëvendësimi i plumbit lubrifikon dhe mbron futjet e foleve të valvulave në automjetet që fillimisht kërkojnë karburant me plumb. Redukton konsumimin në kokën e cilindrit dhe në këtë mënyrë siguron kompresim optimal. Rrit sigurinë operacionale dhe parandalon dëmtimin e motorit.

Veçanërisht automjetet e vjetra kanë ende karburatorë. Pastruesi i karburatorit mtx është një shoqërues i këshillueshëm në këtë rast. Heq depozitimet në karburator, në valvola, në kandela dhe në dhomën e djegies dhe parandalon formimin e tyre. Për më tepër, mbron të gjithë sistemin e karburantit nga korrozioni dhe parandalon formimin e akullit në karburator.

Ideal për naftë: Aditivi Super Dizel. Largon mbeturinat e depozituara në sistemin e injektimit të naftës dhe dhomën e djegies dhe parandalon formimin e tyre. Për më tepër, ai mirëmban të gjithë komponentët e sistemit të injektimit të naftës dhe parandalon kapjen dhe bllokimin e gjilpërave të grykës.

Kujdesi makinave të vjetra klasike

Megjithatë, nuk mjafton përdorimi i lubrifikantëve dhe aditivëve të duhur për pamjen vizuale. Gama e LIQUI MOLY ofron produktet e duhura për pastrimin dhe mirëmbajtjen e të gjitha sipërfaqeve. 

Është thelbësore të kontrolloni gomat tuaja për çarje dhe që presioni i ajrit të jetë i saktë pas periudhave të gjata pasiviteti. Pastruesi special i rrathëve siguron që rrathët e çelikut dhe aluminit të duken më të mirë. Pa acid, i jep rrathëve një shkëlqim të ri në një mënyrë të thjeshtë, të shpejtë dhe delikate.

Në një makinë klasike me të vërtetë të ruajtur mirë, gomat gjithashtu duhet të përditësohen vizualisht në përputhje me rrethanat. Shkuma lustruese e gomave e kryen këtë detyrë pa mundim. Është zhvilluar posaçërisht për pastrimin, mirëmbajtjen dhe mbrojtjen e gomave. E bën atë me një veprim dhe rikthen një shkëlqim intensiv të gomave të ekspozuara ndaj elementeve.

Pastruesi i sipërm i kabriolet mund të përdoret për të pastruar butësisht kabriolet me mbulesë pëlhure dhe më pas për t'i njomur ato me ngopëse pëlhure.

Kur plastika dhe gomat janë të brishta, sytë e pronarit vuajnë dhe vlera e mjetit ulet. Pastruesi i thellë i plastikës pastron, mirëmban dhe mbron të gjitha pjesët plastike dhe i freskon ato. Duke depërtuar thellë në plastikë, ai siguron mbrojtje optimale afatgjatë dhe ka një efekt antistatik dhe kundër papastërtisë. Jeni vonë me kujdesin ndaj plastikës? S’ka problem! Plastika "Si e re" zbukuron pjesët plastike tashmë jashtëzakonisht të zbehura dhe siguron një rinovim të plotë të plastikës në një operacion të vetëm.

Trajtuesi për gomën pastron dhe zbukuron dyert, dritaret, guarnicionet e bagazhit dhe gomat. Parandalon ngrirjen në dimër, i mban pjesët e gomës elastike dhe zgjat jetën e tyre. Është gjithashtu ideale për kujdesin dhe pastrimin e thellë të tapeteve të gomës.

Larja dhe lustrimi i mëvonshëm i makinave të vjetra klasike kërkon kujdes të veçantë dhe, natyrisht, produkte me cilësi të lartë. Kategoria jonë e produkteve për kujdesin e makinave ofron një përzgjedhje të gjerë të mjeteve ndihmëse të përshtatshme, siç janë lustruesit tanë. Kjo jo vetëm që e bën automjetin të shkëlqejë, por gjithashtu ruan bojën për një kohë të gjatë. Një kontribut në mirëmbajtjen e automjetit. 

Të gjitha produktet për kujdesin e bojës

Kujdesi i plotë sigurisht përfshin edhe brendësinë e automjetit. Sediljet, kroskotet dhe ekranet prej lëkure ose pëlhure: me gamën e trajtimeve LIQUI MOLY, edhe ju do të shërbeheni mirë.°

Të gjitha produktet e kujdesit të brendshëm​