Pastroni, mirëmbani dhe lubrifikoni në mënyrë perfekte biçikletat

#Fahrrad

Kënaqësi më e madhe e drejtimit dhe më pak konsumim të materialeve me produktet LIQUI MOLY BIKE: Udhëzues hap pas hapi për një biçikletë dhe e-bike të mirëmbajtur siç duhet.

Nga motori me djegie te transmisioni i zinxhirit

LIQUI MOLY ka mbi 65 vjet përvojë në lubrifikimin e automobilave. Ne gjithashtu e zbatojmë këtë njohuri për të gjitha automjetet me dy rrota, si me motor ashtu edhe pa motor.

Sidomos kur moti është i këndshëm, rritet dëshira për të përjetuar natyrën me dy rrota. Por, përpara se të hipni në biçikletë, është mirë të siguroheni që gjithçka funksionon në mënyrë të besueshme. Për të siguruar që biçikleta juaj të jetë gjithmonë në gjendje të mirë kur ju nevojitet, duhet të kujdeseni siç duhet për të. Tek ne do të gjeni gamën e gjithanshme dhe pa shqetësime për biçikletën tuaj.

Hapi 1: Pastrimi

Hiqni papastërtitë dhe pluhurin e trashë me pastruesin e biçikletave shumë efektiv dhe të biodegradueshëm. Mjafton ta spërkatni me të biçikletën tuaj dhe ta shpëlani tërësisht me ujë pas një periudhe të shkurtër ekspozimi. Pastruesi i biçikletave heq baltën, papastërtitë, pluhurin dhe lë pa lënë mbetje.

Më pas thani mirë biçikletën me një leckë të pastër dhe fshini frenat e diskut dhe zinxhirin e biçikletës me pastruesin e frenave dhe zinxhirit të biçikletës. Falë kombinimit efektiv të tretësve, pastron papastërtitë e vajit dhe të yndyrshme shpejt dhe me lehtësi.

Hapi 2: Kujdesi

Kur biçikleta është e pastër dhe e thatë, yndyra është hequr nga zinxhiri dhe frenat, struktura mund të lustrohet me Bike Detailer dhe leckë mikrofibër. Largon papastërtitë e lehta, si njollat ​​e pluhurit ose ujit dhe jep një shkëlqim të bukur. Përveç kësaj, ajo fikson bojën e lëmuar për disa javë dhe ofron një efekt të shkëlqyer hidroizolues, si dhe mbrojtje afatgjatë kundër ndikimeve agresive mjedisore. Bike Detailer ruan një llustrim të pastër për një kohë të gjatë dhe redukton ngjitjen e papastërtive

Ju gjithashtu mund të përdorni dyllin me spërkatje për shkëlqimin e biçikletës për të mbuluar gërvishtjet e lehta.

Hapi 3: Lubrifikimi

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, zinxhiri i biçikletës i pastruar nga yndyra duhet të lubrifikohet përsëri për të parandaluar konsumimin, korrozionin dhe fërkimin, si dhe për të siguruar që zinxhiri të funksionojë pa probleme. Zgjedhja e lubrifikantit më të përshtatshëm varet nga përdorimi i synuar i biçikletës dhe preferencat personale:

  • Vaji i zinxhirit të biçikletave Wet Lube e mban shumë larg lagështinë dhe i papërshkueshëm nga uji dhe për këtë arsye veçanërisht i përshtatshëm për mjedise me lagështi dhe të qullëta.
  • Megjithatë, vaji i zinxhirit të biçikletave Dry Lube, është ideal në kushte të thata dhe me pluhur.

  • Spërkatja universale e zinxhirit të biçikletave ofron lubrifikim afatgjatë për kushtet e lagështa, të pista dhe thata, me pluhur.

  • Si një lubrifikant i veçantë, llaku qeramik i zinxhirit të biçikletës është veçanërisht efektiv në reduktimin e fërkimit dhe konsumimit për shkak të aditivëve të tij qeramikë me performancë të lartë. Mbron zinxhirin dhe kasetën në kushte të lagështa dhe të pista dhe të thata dhe pluhuri.

Pjesët e tjera lëvizëse gjithashtu duhet të rilyhen pas pastrimit. Si një lubrifikant universal dhe produkt kujdesi, spërkatësi multifunksional Bike LM 40 ofron mbrojtje të shkëlqyer kundër korrozionit. Zhvendos ujin, i bën pjesët e ndryshkura sërish të lëvizshme, largon papastërtitë dhe siguron lubrifikim të shkëlqyeshëm. Falë vetive të tij të shkëlqyera rrëshqitëse, ai depërton edhe në çarjet më të ngushta dhe eliminon me siguri zhurmat kërcitëse.

Shpim i vogël? Mos u shqetësoni!

Bike Tire Fix është ndihma e parë praktike për riparimin e shpimeve në rrugë. Mbulon gomat e shfryra pa pasur nevojë t'i hiqni ato, duke ju ndihmuar të shkoni në shtëpi të sigurt. 

  • mundësia e riparimit të mëpasshëm të gomave
  • Lehtësi trajtimi
  • ndihmë e shpejtë në rast prishjeje pa çmontim

A e dinit?

Linja jonë e gjerë e BIKE është rezultat i iniciativës së disa punonjësve që janë vetë pedalues ​​të pasionuar. Ata e çuan zhvillimin përpara dhe ia nënshtruan produktet e ndryshme testeve të vazhdueshme dhe të vështira të përditshme. Kjo i lejoi kolegët tanë hulumtues të përsosin recetat deri në detajet më të vogla. Rezultati është një gamë e specializuar që garanton kujdes dhe lubrifikimi optimal për biçikletën tuaj.

Te gama e biçikletave