• 10-12-2020

Vintersport i LIQUI MOLYs tegn

Motorolie- og additivproducenten investerer i skihop, bob, skeleton, ishockey og forskellige skisportskonkurrencer

førjuletid er pakketid. LIQUI MOLY har samlet et bundt af tiltag af særlige dimensioner. Den tyske motorolie- og additivspecialist investerer flere millioner euro i reklamer ved vintersportsbegivenheder. ”Det bringer vores mærke ind i stuen over hele verden, også til de mennesker, der endnu ikke kender LIQUI MOLY", siger direktør Ernst Prost. Et højdepunkt er tv-seersuccesen mellem jul og nytår - Firebakketurneringen.

Den gode nyhed: Firebakketurneringen finder sted ved årsskiftet. Det dårlige budskab: På grund af pandemi-nedlukningen vil der for første gang i 68 år ikke være publikum på stedet. "Selvfølgelig er det brandærgerligt. Men konkurrencen bliver gennemført. Mange andre sportsbegivenheder er allerede blevet aflyst", siger LIQUI MOLYs direktør Ernst Prost. Så meget desto vigtigere er medietilstedeværelsen for virksomheden.

Som i de foregående to år er LIQUI MOLY hovedsponsor for den traditionsrige firebakketurnering. Firmalogoet vil være næsten allestedsnærværende ved arrangementerne i Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen. Det er placeret på bander, i opvarmningsområdet, ved starten og på pressens bagvæg. Under det afsluttende spring i Bischofshofen vil LIQUI MOLY også pryde sportsudøvernes startnummervest samt stå på interviewvæggen og sejrvæggen. "Det giver os en enorm mærkesynlighed – ikke kun i Tyskland, men i hele verden", understreger Ernst Prost.

Firebakketurngeringen bliver ikke den eneste store begivenhed med LIQUI MOLY. Mærket indrammer FIS Ski Alpin Worldcup, FIS Nordisk Kombination Worldcup, FIS Skihop World Cup, FIS alpine skiverdensmesterskaber, FIS Nordisk skiverdensmesterskab, Bob og Skeleton verdenscup og IBSF's verdensmesterskab og IIHF ishockey-VM. "Den store rækkevidde sikrer, at der er noget for alle og enhver," understreger Ernst Prost. Indtil maj vil LIQUI MOLY i allerhøjeste grad være synlig.

"Der vil ikke være konkurrencer som sædvanlig på grund af pandemien, ikke i år og bestemt heller ikke i 2021", er Ernst Prost overbevist om. Arrangementer i haller er sværere at realisere end de udendørs. Årets ishockey VM og Champions Hockey League blev aflyst. Ved begge events ville LIQUI MOLY have været reklamepartner. Der er også en aftale for VM 2021. Men om puckjægerne vil kunne jage verdensmesterskabpokalen står stadig i stjernerne. På trods af Covid-19 opfylder smøremiddelproducenten alle sine sponsoraftaler. "Vi er en partner, som man kan gå igennem tykt og tyndt sammen med. Vi ser også krisen som en chance. Derfor har vi siden april udvidet vores markedsføringstiltag markant, og er altså ikke gået defensivt, men offensivt", forklarer direktøren. Der arbejdes mere og der ansættes flere medarbejdere. Til begyndelsen af december var det 101. "Det er ligesom i sporten. Når modstanderen bliver svagere gælder det om at omdanne det til egen fordel. Det er netop det, vi gør."

LIQUI MOLY betragter vintersporten som et vigtigt element i sin markedsføring og et fremragende supplement til motorsportsengagementet. Dermed forbliver mærket synligt, også når motorsportssæsonen er forbi. Ernst Prost: "Vi har altid haft rigtig gode tv-rækkevidde i vores hidtidige vintersportsengagement. Det regner vi også med denne sæson."

Direktøren forklarer, hvor vigtig medie-rækkevidden er for LIQUI MOLY: "Vores produkter findes i mere end 150 lande. Her kan enkelte, lokale begivenheder hjælpe os med at udvide kendskabet til mærket, men kun i begrænset omfang. En langt bredere effekt og mere opmærksomhed får vi med events, der bliver sendt i hele verden. Man bruger jo heller ikke sneskovl til brede og lange veje, men derimod et rydningskøretøj."

LIQUI MOLY er altid opmærksom på, hvor vintersportsarrangementerne afholdes. I Frankrig har virksomheden for nylig oprettet sit eget datterselskab. I Italien har man taget dette skridt lidt tidligere. Ernst Prost: "Med de arrangementer, der finder sted der, har vi et stort fodfæste for en succesrig mærkeopbygning og udvidelse." Det nordamerikanske marked benytter sig af konkurrencerne i canadiske Lake Louise. Det amerikanske datterselskab, der også står for forretningen i Canada, udvikler sig flot og har potentiale til at overtage pladsen fra det største eksportmarked, Rusland. I Norden har Ulm-virksomheden også længe været på succeskurs. "Danmark, Norge, Finland og Sverige er helt igennem vintersportsbegejstrede. Det tager vi højde for med slalom- og skihopkonkurrencer i Finland", siger Ernst Prost.

De store økonomiske omkostninger er ikke et mål i sig selv, men støtter partnerne i de pågældende lande og regioner, forklarer direktør Ernst Prost. "Hvis vi sætter fart på salget, fordi LIQUI MOLY nu også er et begreb for mange vintersportsfans, så har vi gjort alting rigtigt."